Ломбардия беше поставена в локдаун и класирана като червена зона

...
 Ломбардия беше поставена в локдаун и класирана като червена зона
Коментари Харесай

Грешка прати Ломбардия в локдаун

 

Ломбардия беше сложена в локдаун и класирана като " алена зона " поради ковид в течение на седмица заради неточност в районните статистики. Указ, подписан през днешния ден от здравното министерство, изправи тази неправилност, съобщи Франс прес.

В момента областите в Италия са разпределени в три групи зони (жълта, оранжева и червена) според от сериозността на локалната епидемиологична конюнктура, като всяка седмица научна комисия прави преоценка на обстановката.

След като по силата на предходен декрет беше избрана като " алена зона ", от на следващия ден Ломбардия още веднъж ще е " оранжева ".

В новия декрет се прецизира, че държавното управление е взело под внимание ревизираните данни за броя на новите инфектирани, предоставени със задна дата от Ломбардия на 20 януари, а по-късно доказани в петък.

Случаят породи остра словесна борба сред регионалните управляващи и държавното управление, които си прехвърляха взаимно отговорността за грубата неточност.

От на следващия ден област Сардиния също към този момент няма да е " алена ", а " оранжева " зона, в която рестриктивните мерки са по-разхлабени и дават опция хората да излизат и да се движат на открито без позволение. Сега такава зона са 14 италиански области.

Южната област Сицилия и провинция Южен Тирол в Северна Италия обаче остават " алена зона ", с по-висок риск, което задължава жителите да не напущат дома си, с изключение на с цел да вървят на работа или по здравни аргументи. В тази зона отворени остават единствено магазините за артикули от първа нужда.

В пет по-слабо наранени от епидемията области в страната, като Тоскана, от седмица музеите са още веднъж отворени.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР